Tuesday, November 4, 2008

'Sepek' mataku

Arrrgghh, susahnya nak cari kedai opticals kat sini. Alkisahnya skru cermin mata aku yang baru buat bulan lepas tercabut sebab malam tadi spek aku kene hempap. Dah la spek aku rimless, pastu aku suka baring ala2 nak rehatkan diri (konooon) pastu zzzzzzzzzzzzz.... tertido dengan spek. Bangun tido tengok2 skru dah tercabut. Hai... mata aku dah la sangat POWER pastu kene cari skru kecikkkk kat atas katil, karpet, bawah bantal, meja etc etc... memang boleh 'jumpa' punyalah!

Punya la kedai spek kat sini tak boleh diharap, dah beberapa kedai aku pegi setakat ni tapi semua tak bleh repair

(Translated dialogues)
"Pasang skru je Kak"
"Oh tak boleh buat kat sini dik sebab takde machine dia"
Machine apa? Ke aku salah kedai? I looked around and yup ni memang kedai opticals.
"Abes tu ade kedai lain yang bleh repair ni tak"
"Ade, kat Longsight" (sambil hulur bussiness card dia)
Kene pegi Longsight??? Tak kuasa aku! Hellooooo , gua nak skru je, screwdriver kecik tu gua dah ada pun. Bukannya patah ke apa, MASUK SKRU JE.

Cet pooodah. Nak kene pegi Longsight or town baru jumpa kedai yang ada machine CANGGIH tu kot. Confirm kene charge. Boringnya akuuu kat sini.... Jauh lagi hebat opticians Malaysiaku yang serba boleh...

Update:
Lepas masuk 5 kedai, akhirnya baru dapat repair- kudos to Vision Express

3 comments:

anis-chan said...

hahaha.. aku nye spek full rim pun skru sllu tercabut.. apsal ntah.. (aku la yg kasar sgt hahahaha) hariz la jadik pomen sllunye. :)

ami said...

hurm...bakpo laa
payoh nk bekki spek kt oversea ni ehh..australia pong gitu jgk..
baik wat spek siap2 kt msia laa...
adeihh..

bubye
amie

Azyyati said...

Anis- full rim pun tercabut? ganasnya kau ish ish ish. buat baru je la yang hahahaha

Ami- hmmm meme susoh key bekki spek oversea. sama la mace kalu nok beli contact lens mahal gilo, kakti rela suruh orang pos dari msia hehehe