Sunday, July 6, 2008

Scones, first time bebeh



Aku try buat telur separuh masak untuk breakfast, tapi mesti terlajak masak penuh jadi telur orang kawen lak sebab tak pandai nak estimate masa dan air (memalukan betul). Anyway, try buat scones and nasib baik la menjadi. Resepi dia- tambah susu sahaja hehehe ready-made from Asda. Rupa memang hancur, aku takde pastry cutter. Tapi rasa boleh tahan (puji diri sendiri), most importantly don't overwork when bringing the dough together, nanti jadi keras. Ok, jap lagi nak gi tengok Hancock kat wayang, mintak2 la takde orang buat kacau pulak.  Amin.

4 comments:

Alexi said...

Napok macam sedap jah 2....acu bui resipe...leh try buat...ambo mengganggur lonie...xdop kijo....huhuh...HAndcock...sedap 2...hehehe...nati buat review deh

Azyyati said...

Hancock tok sedap apah! toksoh tengok la, wak abih duit jah, baik gi make kedai mamak

I m a n said...

hahahaaa kak tieeeeeee. scones gapo mu buat niiiiii? u need to get a scones cutter! im pretty sure they sell it asda! dia macam gerigi2 ..acuan kuih raya. but besar lagii.. n i have an amazing scones recipe.. i can email it to u. takyah nak beli premix heeeheee. but i loved hancoccccck!!!!!!

Azyyati said...

memang buruk pun scones aku hahaha nanti bagi recipe kat aku ye bebeh