Friday, July 11, 2008

Frozen maggots

Masuk hari ni dah lebih seminggu aku ngadap komputer buat transfer report aku yang kena submit next month. Pastu ade viva lak- mati la aku kalo takleh jawab soalan ntah hape2 (aku memang suke merapu buat2 konfiden time Q&A session). Masalahnya sekarang ni, asal time nak buat keje je, mesti tangan aku gatal nak surf internet, tengok youtube, online videos, family guy, baca online newspapers-gossips-blogs, window shopping kat ebay etc etc etc banyak aktiviti yang sungguh tempting. Camne nak fokus??? Ni belum ade anak lagi, kalau tak aku takleh imagine....

Ok stop merapu, hari ni nak cite pasal frozen maggots. Alkisahnya, suamiku yang terchenta tengah keje jadi cleaner kat university hall, spending precious hours of his summer break earning lotsa money (which he also did previously, even before we met, bukan aku paksa ok :) This time dia in charge bahagian dapur. Selama dia keje ni, semalam adalah pertama kali dia jumpa maggots, not alive but actually frozen maggots. Bau busuk gile nak mampos takyah cakap la, yang peliknya makhluk mana la yang pegi freeze maggots tu dalam freezer?

Apparently, ade la sorang budak ni pegi tutup suis freezer tu before dia balik cuti summer tapi tak check dulu kat dalam tu ade daging ke, ape ke, genius betul budak tu. Lantas membiak la ulat2 tu dengan happynya dalam freezer. Bau harum semerbak bukan setakat dalam dapur tu je, tapi satu flat! Then sorang budak lain dengan baik hatinya pegi bukak suis tu balik, tapi walaupun baik hati dia tak cuci pun freezer tu. Thanks to that mysterious cum genius  guy, meninggal dunia la ulat2 itu dalam keadaan terketar2 kesejukan- jadi la frozen maggots.



Kesimpulannnya, jangan jadi pengotor- kalau tak, takde orang nak kawan ngan kau (aku rasa la).

3 comments:

Alexi said...

euuuuwwww...ngator la sek2 mat leh dehh....nk kiroo ambo truk doh...truk sek2 dio lagi...parop2 laaa

Azyyati said...

tok tau la mat salleh ko dok, tapi takpo lah sebab azam sungguh bangga bulih cuci freezer tu sampai bersih berkilat muahahah

nida cun said...

Siye ko tok laki mung...