Sunday, June 29, 2008

Sehari tengok wayang

Semalam aku gi tengok wayang Narnia Prince Caspian & Kungfu Panda, heret Azam tengok Narnia sekali walaupun dia tersangatlah tanak tengok (hehehe nasib la dah kawen nak wat camne).

Masa time Kungfu Panda, ade la sekumpulan mamat hitam ni yang dok buat bising seat belakang sekali. Dari start sampai la tengah2 cite tu mamat2 ni yang datuk nenek dia penah jadi hamba abdi dulu2 ni dok bising macam orang gile. Tersangatlah tinggi elemen racism aku masa tu walaupun aku ni anti-racism sebenarnya. Ramai orang kat depan terjulur2 kepala sambil kasi that 'look' kat mamat2 ni tapi takde effect sebab diorang ni memang tak makan saman. Nasib baik la ade sorang laki ni yang dah tak tahan pegi repot kat pekerja wayang tu, pastu masuk la sorang guard ni pegi halau budak2 tu kuar wayang.

Aku memang benci dan rasa nak sepak je orang2 yang bising, annoying, irritating, cakap talipon kuat2 cam wayang tu mak bapak dia punye. Kalau kat malaysia, biasenya golongan camni adalah mat2 or minah2 rempit and even certain unpredictable people. Oh bengongnya manusia2 ini, memang padan muka kena halau. (p/s: muka Prince Caspian macam Faizal Tahir siot)

5 comments:

anis-chan said...

btl2.. aku xtau nape certain gp of foreigners mmg jenis bising n xreti hormat org len... aku nek bas p genting dgn 1 gp pak arab nih... yaaa.... xberenti2 sembang, dah la ckp kuat2... muka je hensem, tp perangai cmtu.. time kasih la, tanak...

Azyyati said...

ye ke? sabar je la Anis. hah Pak Arab memang camtu, time bercakap macam nak terkeluar anak tekak, tapi kat sini spesis pak itam ni lagi teruk, siap bleh mencarut sesuka ati depan orang. dah la gelap, muka takyah cakap, attitude memang negative habis (ish jahatnya aku)

Alexi said...

Muahhahaha....standard laa...bakpo xbagi jah karate....azam key besar...hahaha...

Kk tie,change my blog add....new blog..hhihih

http://alexicob.blogspot.com

nida cun said...

mu kato muko prince caspian supo faizal tahir?!!!

mu jange insult prince caspian tuh...walaupun aku tok tengok lagi cito tu aku sero prince caspian takdok krisis identiti supo peja tahir tuh

Azyyati said...

Tokleh karate, sek2 dio bahaya gilo bawak pistol pisau mace2 dale poket.
Ahhh mu tok tengok lagi. Prince Caspian pondan dale cito tuh. Tanyo Adam.