Saturday, April 11, 2009

Dendang perantau

Lambatnya nak balik... banyak sungguh benda yang aku nak buat tapi tak 'terbuat'...

Aku nak siapkan research aku.

Aku nak gi Venice naik gondola.

Aku nak jumpa anak-anak sdara aku.

Aku nak jumpa anak-anak sdara baru.

Aku nak jumpa kawan-kawan aku yang psycho tapi best.

Aku nak makan nasi lauk ikan patin masak tempoyak

dan roti jala

dan pulut durian

dan roti canai mamak

Jiwang.... oh jiwang....

9 comments:

mountdweller said...

Salam Azyyati.

Sabarlah, masanya akan tiba nanti. Insya Allah. Hati diperantauan memangnya begitu.

leiah said...

nak aku postkan semua2 itu? hehe

Azyyati said...

Mountdweller- terima kasih, saya memang tak sabar nak balik ni

Liah- kalu mu bulih pos semua tu, aku belanja mu anything, SERIOUS

Yan said...

hahaha...xterkate byk food..byk lg xtermasok tu...nasi lemak..nasi dagang..nasi kerabu..kerabu mangga..tom yam..hmm..apa lg ye..

Azyyati said...

Yan- oh yang u sebut tu semua I bleh buat, so tak la terasa nak sangat (nada berlagak gile) hahahah tunggu la turn kau yan, tak lama lagi nak fly kan haaaaaa akan ku tunggu saat itu, akan ku gelakkan engkau sepuas hatiku

Epelijau said...

ehh...banyak tu je ke yg diigini?
Heheh...balik sini kang saya belanja..kat Puncak Alam tu...apa yang ada...sumenya takde...hahahah....

anis-chan said...

yati, x buleh pulut durian, pulut mangga pun jadi laaa..

nampak gaya kena cari jugak nih :D

Yan said...

xckp pon nk fly..haha..oh berlagak lg mau...try these..lemang, dodol durian, rendang, kuih muih...ok2..anyway..nak apa2 ckp jela..yan free je nk pos..anything..

Azyyati said...

Epel- Belanja kat puncak Alam? Sadis betul, dah la kat hujung dunia, silap-silap bergaduh dengan tapir kat tengah jalan. No thanks :))

Anis- ohhh pulut mangga! Mangga dah la mahal gile kat sini.... oh tidak!!! tidak!!

Yan- rendang no problem, dodol tak minat, lemang pun kureng... tetapi aneka kuih muih??? ohhhh jiwang lagi.... mmmm tolong poskan kuih denderam a.k.a. telinga k****g?!??!?