Saturday, February 21, 2009

Pindah oh pindah

Pindah rumah, the aftermath- penat gile!

Imagine parts of the inevitable cost and hassle.:

  • Back & forth 6-7 trips. Lucky the new house is less than a mile away. Thanks to kawan-kawan Azam yang 'berjurus' tolong angkut barang ngan kete diorang
  • Packing + unloading rerun. Imagine the things you had to disassemble to tiny pieces, and reconstruct again above all the mess. The biggest one we had is Azam's I-don't-know-what-kind gym. Kalu aku punye, confirm aku tinggal
  • Unfinalised utility bills, taking at least a week to settle. Not to mention having to deal with the new supplier

dan banyak lagi yang aku malas nak membebel. Fuh, camne la agaknya time nak packing balik Msia nanti.... Tak larat+ berat + malas punye pasal, kitorang dengan separuh ikhlasnya kasi TV lama tu kat landlord lama walaupun asalnyal nak lelong kat ebay

"ANYTHING FREE IS AAALLLLWAYS GOOD!" (slang pakistan nyer english)

Suke la tu dapat barang free.

Oleh itu, no more pindah rumah. This house is just as beautiful as it is. 

Frontyard

Living room

Kitchen

8 comments:

mountdweller said...

Waah... dah cukup bagus kalau nak dibandingkan dengan sesetengah rumah rakyat Malaysia kan?

Tak apalah penat sekali sekala. Lagi pun ada kawan yang menolong. Bila nak balik Malysia esok, bukannya semua barang nak diangkut.

Alexi said...

fuyooo....caya laa umoh...i think i should tell ami about this...hihiihihi

Azyyati said...

mountdweller- rumah kat sini depends on landlord jugak sebenarnya. kalau landlord jenis yang tak jaga/maintain rumah, memang rumah pun tak terjaga la. ada yang jenis call hari ni, 2 minggu baru sampai- padahal rumah seberang jalan je aduiiii. nasib baik landlord sekarang ni agak prihatin, untung la sikit dapat rumah elok :)

Alexi- tengok kaki la heheh nak promote Ami mari sini ko? :P

DaVillaiNz said...

that is such a lovely house..hehehe..
I think it was worth all the packing+lifting+unpacking..hehehe
make some room for me when i come visit k...

jiey ariffin said...

comang la umoh kak tie kito..ehhehe..

Azyyati said...

Nadia- TQ :) nanti datang masa Azam konvo ye, bleh gi jalan2 sekali after tu

Jiey- mekaseeehh. aku tawar doh ko meknik suruh mai honeymoon sini, mu ajok liah mari la jale sini etek, bulih lepas rindu kakku hehehhe

MahFuzaH said...

wahh cantik rumah, nak pegi2... hehe

Qaseh.Darwisy said...

waa...lawanyo..nk g jugoks!