Tuesday, August 5, 2008

Sensitivity

Aku masih lagi stucked ngan thesis writing ni. Actually it's my 1st year report, but some people called it transfer report. Obviously, writing is not my hobby and will never be one.

Quoted from one website:
No matter what a person's belief may be, or what sins they have committed, our own conduct with them must show the excellence that is Islam. We must try to understand why they believe what they believe or do what they do. Once we have an understanding, we can use this to teach them in the most kind and appropriate manner.

Talking about sensititity, sebenarnya aku bengang dengan this one comment pasal post aku yang lepas. Kalau nak ikutkan hati aku, bleh je aku penuh berlagaknya jawab "SUKA HATI AKU LAH, BLOG AKU". Tapi memandangkan aku rasa ade jugak perkataan yang offensive dalam tuh, so maybe ade yang terasa kot. Orang2 yang rapat ngan aku sume tau mulut aku camne, but I never made it public. Tapi bile aku baca kat atas tu, hati kecilku berkata "BETUL JUGAK TU".

Sensitivity is just too demanding.... Maybe next time I should keep em low key and try to be as gentlewoman as possible.... I repeat, as gentlewoman as possible....

Pheww...

8 comments:

Alexi said...

Kk tie...from now onwards kan,buat laa pass 2 balik...kalu ado supo that lousy big mother F**** Anonymous,payoh laa...x open,ikut oghe laa nk tulis gapo pn,blog kito...kalu xsuko baco xsoh baco...

Kalu leh aku send virus,aku send doh
(Angry mod activated)

anis-chan said...

tu lah yati, bt xtahu jer org cmtuh..

aku xphm btl la org yg suka tgal komen2 xberguna cmtu kat blog org. bkn nye kita ajak pun baca blog kita. dia yg sebok nak baca sapa suruh, kan kan. suka ati la kita nak tulis apa. dia x luak apa pun.

kalo xde mende bek nak ckp, bek jgn ckp (direct translation: if u have nothing good to say, don't say anything at all)

betul x?

ami said...

AGREE!!
sensitivity is way too demanding..
hehee...
hom...jolo2..xyoh wt la anonymous comment tuee...ami pon nk g tukar etep la gituu..haha..
blajar drp pngalamann...

bubye
ami

Azyyati said...

Syafiq:
Betul tuh, kaktie tukar doh. Tok suka tak payoh baco. Bo-do. Tp xyah la send virus, bakali dio meme ado virus doh hidup dalam badan dia hahahahah

Anis:
Hah betul tuh! kalau takde mende nak cakap, xpayah la cakap kan. suka ati aku la nak tulis apa, blog aku. Tak suke xyah baca. Lain la kalau aku kutuk dia sendiri terang2 (atau pun anonymous = Zila Bakarin atau Jeslina kot? hahahhaah) Kalau dia kasi link blog dia sendiri bleh gak aku balas, ini tak.
Bo-doh.

Ami:
Bagus bagus tukar requirement untuk nama betul. Anonymous tu hanya untuk pengecut.

Alexi said...

Xpo laa send virus bia netup pc or laptop dio 2...pas 2 bia tubek....take this ur lousy B**** W***

(Maroh laa gewe ambo if she finds that i'm writing this)

Yan said...

xtau la plak ade timbulkan kontrovesi pasal last article about the hijab thing..all the aurat stuff..but..well people can say watever they want to say..its juz how u perceived it and whether or not to take it as good or bad..
pls la sume org.be open mindedla dkat dunia yg semakin mengecil ni..penang ni je dah rase sesak nk bergerak..beli nasi kandaq je dah kene beratur panjang..haha..

Azyyati said...

Hah syafiq, Ami baca ni, abih la mu pikkk

Haha penang sesak sangat ke Yan? bestnya nasi kandar, tak kisah la beratur pjg pun- aku relaaa.
Yup, some people expect others to open their minds but dia sendiri narrow-minded

Yan said...

yati..yati..mu sgt klaka...wahahaha...xpe2..diri sendri je phm..hahhaha...