Sunday, October 18, 2009

Raya

This year's raya was the best time indeed. Balik jumpa family tercinta, anak-anak sedara kesayanganku yang makin membesar dengan sihat dan kuat, mama papa yang nampak makin tua (ye la setahun tak nampak) dan sahabat2ku the gossip girls.

Tak lupa juga time melantak makanan idamanku walaupun alahan mengandung masih ada masa tu, to the extent of losing 4 kg during the first trimester. But who gives a damn? My tummy, my business huahuahuahauh

Went to my bro-in-law radio room, did the first ultrasound in the presence of Azam. At first dia malas nak pegi, tapi kene paksa oleh aku. Start scan je, muka Azam bertukar dari malas jadi happy+kagum semacam bila nampak baby tengah main-main dalam perut aku. Baby tu siap buat swing macam tengah main buaian. Kalau scan lama sikit lagi agaknya boleh nampak dia buat somersault kot. Saje nak menunjuk betapa dia enjoy betul la dalam perut tu padahal mak dia dok muntah-muntah setiap hari... mmmmm.... sabar je la. Ada try scan 3D and 4D sekali, but the images were too 'scary' to be seen hahahah. better tak payah buat kalau baby tu tengah actively moving around, nanti tak nampak macam baby tapi nampak macam ntah apa apa ntah!

First time aku jumpa anak sedara paling baru- Amsyar. Bapak aku (aka Amsyar's part time bibik) panggil dia the Sweet Boy. Sebab muka dia macam baby girl- ada dimple, bulu mata panjang & lentik, suka senyum. Ni maybe sebab dulu masa mak dia pegi buat umrah, dia berdoa depan Kaabah nak baby girl- tup tup dapat baby boy muka sweet cam girl. Blame the mother...

The three stooges- Areef, Amsyar, Afif


5 weeks and 5 days later, back to cold + gloomy Manchester.

Met my lovely midwife for the first time, Sarah. Such a very nice and sweet lady, the services are like damn too good to be real. Can you imagine a midwife going from one house to another to serve the preggies? She came to my house carrying a lot of stuffs, took my details, provided so many useful informations + booklets + magazine + freebies . And to my surprise, she even took my blood + urine sample during the visit--> cool! Then I understood why people say I should grab the chance while I'm still here. Simply because the service is so great you couldn't resist feeling safe and secure all along.

Now I'm all Alone, Pregnant, Abroad. And I'll be stucked in this town for another 3 coming years for sure. What could possibly be more exciting than this? Thank goodness Azam will be back this Monday. Or else... isk isk isk

4 comments:

FRoS Salleh said...

best lah mue duk sano yati. kb pong best jugok cuma aku jeles la nge sek2 ngaji oversea ni.

anyway tks for the sbux citymug. lemme noe wen u r here nx time. aku blanjo mue and azam dinner k. insya allah.

Nur said...

alu yati

salam, kak jyzz dah balik from japan...eh, u dah berapa bulan? hehehhe, will come to manchester this january insyaAllah, should we meet up and catch up? or else, i'll come to ur house jer la if u tak larat nak jalan2 kat luar...hehehhehehe...

apsal lak azam balik lambat? eh, awat hang lagik 3 years? i thought u dah nak habis?

hehehhehe..msia, is still the best, kan? muahssssssssssssss...misss u, miss the btn time

Azyyati said...

Fros- welcome, aku memang baik hahahah :) ade time best tapi ade tak time best. biasa la bilo time jiwo gak meme raso nok kelik selalu huhuhu

Nur- Sure let's meet up, nanti I bawak u jalan2 kat manchester ye. Add me kat facebook eh, so you can remind me again just in case I terlupa :) Kak Jyzz dah balik ke? bestnyaaaaa! Azam baru sambung phd, dia balik lambat sbb nak setel hal ngan kpt. so bleh imagine la I kene tunggu dia lagi 3 tahun kat sini kan? boring boring boring

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu